Om du som ung vuxen bor hemma fortfarande kanske det börjar vara dags att flytta hemifrån. Då kan det vara bra att veta vad du exakt behöver betala och hur mycket det kostar att flytta hemifrån jämfört med när du bor hemma hos dina föräldrar. Om du som ung vuxen med egen inkomst bor hemma hos sina föräldrar kan man räkna med att behöva betala en viss del själv. Det kan variera hur mycket man bör betala, men enligt ”Konsument Verket” bör du betala ca. 9290 kr och om man bor själv förväntar man sig betala ca. 13670 kr.

Vad bör du prioritera när du flyttar hemifrån?

Saker som du måste betala för att kunna bo själv är hyran och elen. Det är viktigt eftersom om du inte gör det kan kostnaderna stiga ganska mycket i pris och tillslut kan du få en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning innebär att du får som en prick (anmärkning) i ditt register och du kan få svårare att skaffa bostad och t.ex. teckna abonnemang. Andra utgifter du bör betala är mat, hemförsäkring och mobil eftersom det är sådana saker du också behöver. Det kan även vara kul att ha lite pengar över till nöjen därför kan det vara bra att lägga undan och spara pengar för att ha reservpengar till nöjen, men också oväntade utgifter som t ex att något går sönder i ditt hem.

Saker du bör undvika när du flyttar hemifrån är att ta sms-lån som vi även nämner i vårt inlägg om budget som vi har publicerat här på vår hemsida. Sms-lånens räntor är väldigt höga och summan kan dra iväg snabbt. Undvik även att teckna onödiga abonnemang för det kan bli dyrare i längden, teckna hellre ett abonnemang som är dyrare och täcker mer för att slippa de onödiga och stora kostnaderna i slutändan.

http://www.konsumentverket.se/